torsdag 2 april 2009

Brott

I natt har några tjuvar försökt bryta sig in i ett växthus i Hveragerði. De var såklart inte ute efter lokalt odlade tomater och gurkor, även om isländska grönsaker är nog så dyra, utan de hade tänkt sno lamporna. Dem kan man nämligen ha i en källare och odla cannabis.

För ett par veckor sedan hittade polisen en källare med sprinklersystem, lampor och allt, där det odlades kvadratmeter efter kvadratmeter av cannabis. Tjuvarna från igår var kanske inspirerade av det projektet.

Även om det naturligtvis är sådär att man odlar cannabis i källare, är brottsligheten här ganska beskedlig. Jag kan heller inte låta bli att undra hur lönsamt det är att hålla på med frön och lampor och jord och gödsel och elräkningar för konstgjord sol och sedan smuggelsälja själva produkten. Lite framåtanda där, trots allt.

2 kommentarer:

  1. En jeppe här i Sverige tyckte att vi skulle legalisera användandet av Cannabis och på så sätt komma ur krisen. Detta sa han i radio (ring P3). Radioprataren frågade hur han tänkte, var det så at alla skulle bli så stenade att det inte spelade någon roll att vi var i kristider. Men nej det var inte alls så killen hade tänkt det. Han tyckte att man skulle betala skatt på produkten precis som vi gör på alkohol. Det var ju på tiden att det blev lagligt eftersom det var helt ofarligt... Killen med koll! Men tänk om "behovet" av lite maja är så stort hos det svenska folket att vi skulle resa oss ur krisen tackvare legaliseringen...då har vi nog större problem än 8% arbetslöshet!!! Kan vi inte höja skatten på dansbandsmusik istället. Det älskar ju folk och de som lyssnar på eländet är ändå bara sånna som lagligt köper sin musik. Herr finansministern behöver inte tacka mig, dansbandsmusikens utdöende är tack nog!
    Puss!

    SvaraRadera
  2. "Thanks for sharing. I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one. ecelebrithytrend privies all kind of famous celebrity , height,weight, net worth
    age, biography, and all interesting facts."

    SvaraRadera